Huisdieren

Welke dekking valt er allemaal onder een kattenverzekering?

Als je een kat in huis neemt, dan is het verstandig dat je ook een kattenverzekering af sluit voor je kat. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden. Maar als je de juiste zorg voor je kat wil hebben, dan is een verzekering erg handig. Als je met je kat naar de dierenarts toe moet, dan kan dat een behoorlijke kostenpost worden. Deze kosten zullen niet voor de poes zijn. Maar met een kattenverzekering zul je merken dat je veel minder kosten hoeft te betalen. Maar welke kosten worden er dan allemaal gedekt door een kattenverzekering?

Wat dekt de kattenverzekering?

Een Katten verzekering dekt verschillende kosten. Met een kattenverzekering is jouw kat verzekerd tegen onverwachte kosten van de noodzakelijke medische zorg. Als je kiest voor een basispakket zul je zien dat de meest voorkomende kosten worden gedekt. Lees meer over welke kosten dat dan precies zullen zijn.

 

Het consult bij de dierenarts

Met een kattenverzekering worden de kosten voor een consult bij dierenarts vergoed. Bij iedere verzekering zitten voorwaarden. In deze voorwaarden staat beschreven welke consulten wel of niet vergoed zullen worden.

Operaties die je kat moet ondergaan

Natuurlijk ga je er niet van uit dat je harige vriend ooit in een situatie terecht zal komen waar een operatie aan te pas zou moeten komen. Maar als je kat toch per ongeluk in zo een situatie terecht is gekomen, dan weet je zeker dat je met de katten verzekering gedekt bent voor de kosten die dan bij zo een operatie komen kijken. In de algemene voorwaarden van de verzekering vind je de operaties die wel of niet vergoed zullen worden.

Medicijnen

Als je kat medicijnen voorgeschreven krijgt, dan zitten de kosten van deze medicijnen bijna altijd verzekerd via de polis. De kosten van de medicijnen zullen dan ook zeker gedekt worden door de verzekering. In de algemene voorwaarden kun je alles lezen over alle medicijnen die wel of die niet binnen de afgesloten verzekering vallen.

Het verblijf in een dierenkliniek

Ook als je kat na een operatie wat langer bij de dierenarts moet blijven om te kunnen herstellen van de operatie, dan kun je ervan uitgaan dat deze kosten gedekt worden door de verzekering. Zo kun je je kat onbezorgd bij laten komen en laten herstellen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten die erbij komen kijken.

Letsel na een aanrijding of ongeval

Ook letsel dat je kat heeft opgelopen na een aanrijding of ongeval is meeverzekerd in de polis. De kosten voor de medische zorg worden dan vanuit de verzekering vergoed. Helemaal als je een buiten kat hebt is dit heel erg handig om te hebben.

Het eigen risico/eigen bijdrage

Bijna alle katten verzekeringen vragen wel een eigen bijdrage. Dit zal rond de 25% van de kosten liggen per declaratie. Er zijn ook wel verzekeringen die geen eigen risico hanteren, maar bij deze verzekeringen moet je er dan wel vanuit gaan dat je meer kosten kwijt bent aan de premie.