Financieel

Zo haal je het maximale uit jouw bewindvoering in de buurt van Rotterdam

Stel je voor: je bent bij de rechter en ze zijn net klaar met overleggen wat ze moeten doen met jouw zaak. De rechter staat op en heeft het papiertje in haar hand met daar precies staan wat jij te wachten staat. De rechter zegt dat je niet genoeg bewijs hebt geleverd om verantwoordelijk met je geldzaken om te gaan en wordt verplicht naar bewindvoering te gaan om dat weer op de rit te krijgen, zoals bewindvoering Rotterdam. Maar nu kijk je natuurlijk een beetje vaag want wat is bewindvoering? Hoe kan het jou helpen met je geldzaken? In deze blog bespreken we al deze punten.

Wees open of jou gemaakte fouten

Eerst gaan we even uitleggen wat bewindvoering is. Een bewindvoerder is iemand die je gaat helpen om je financiƫn weer op de rit te krijgen, omdat je dit zelf niet meer kunt. Zij hebben toegang tot je rekeningen, totdat jij jezelf kunt bewijzen dat je weer normaal met geld om kunt gaan. Natuurlijk is het even wennen om een onbekend iemand je bankrekening te laten zien, maar zij zijn er alleen maar om jou verder te helpen. Wees daarom zo open mogelijk over je fouten. Het is helemaal niet erg en je hoeft je totaal er niet voor te schamen, veel meer mensen hebben hier last van dan je denkt.

Luister naar de adviezen van jouw bewindvoerder

Het is even wennen, maar als je eenmaal vertrouwen hebt in je bewindvoerder is het ook belangrijk om zijn of haar adviezen duidelijk op te volgen. Zij is de expert in deze situatie en weet het even beter dan jij. Hoe stom sommige dingen ook klinken, je kan het beste naar haar luisteren. Op die manier ben je sneller van de bewindvoering af en kun je weer terug naar een normaal leven zonder geldproblemen, dat wilt iedereen toch? Zij willen alleen het beste voor jou en je leefsituatie. Meestal zijn bewindvoerder ook mensen die in dezelfde situaties hebben gezeten als jij en kunnen jou daarom het beste helpen op het gebied van geld en beheersing.