Uncategorized

Het kiezen van de beste uitvaartverzekering

Je hebt besloten om een uitvaartverzekering af te sluiten. Waarschijnlijk vraag je je af wat voor jou de beste uitvaartverzekering is. Helaas is die vraag niet direct te beantwoorden, want het antwoord op die vraag is voor iedereen anders. De door jou beste uitvaartverzekering is de verzekering die het beste past bij jouw wensen. Daarom wordt aangeraden om eerst jouw uitvaartwensen op papier te zetten. Heb je dat gedaan? Dan kun je beginnen met het kiezen van een uitvaartverzekering.

Een verzekering moet passen bij jouw uitvaartwensen

Wat is voor jou de beste uitvaartverzekering? Het antwoord op die vraag wordt, zoals zojuist opgemerkt, bepaald door jouw uitvaartwensen. Wil je worden begraven of worden gecremeerd? Hoeveel mensen moeten er tijdens de begrafenis aanwezig zijn? Ook moet je weten wat je wensen zijn wat betreft het soort kist, het rouwboeket op de kist en het aantal rouwkaarten. Jouw wensen zijn van invloed op het bedrag waarvoor je je moet verzekeren. Kies je bijvoorbeeld voor een begrafenis? Dan moet je je verzekeren voor een hoger bedrag, want een begrafenis is duurder dan een crematie. Door jouw uitvaart voor het juiste bedrag te verzekeren kan er aan al jouw wensen worden voldaan. Bovendien voorkom je dan dat je nabestaanden een deel van de kosten moeten betalen.

Uitvaartverzekeringen moeten met elkaar worden vergeleken

Wie de voor hem beste uitvaartverzekering wil vinden moet verschillende betrouwbare en vaak gekozen uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken. Uitvaartverzekeraars kunnen aanzienlijk verschillen wat betreft de te betalen premie, de premieperiode, het verzekerde bedrag en het type uitvaartverzekering.

De wijze waarop het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd

Let ook op de wijze van uitkeren van het uit te keren bedrag. Je kunt kiezen: een bedrag ineens, een verzorgde uitvaart of een verzorgde uitvaart en een bedrag ineens. Kies de wijze van uitkering die het beste past bij jouw persoonlijke wensen. Wil je dat je nabestaanden de volledige vrijheid hebben om met het uitgekeerde kapitaal jouw begrafenis te verzorgen? Dan kies. je voor een kapitaalverzekering. Wil je je nabestaanden zoveel mogelijk ontzorgen? Dan kies je voor een naturaverzekering wordt er een beperkt pakket aan diensten en producten aangeboden. Die diensten en producten staan vermeld in de uitvaartpolis. Voor niet in de uitvaartpolis genoemde diensten of producten moet worden bijbetaald. De aangeboden diensten en producten kunnen per uitvaartverzekeraar verschillen. Bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen moet je daarom ook de uitvaartpolissen met elkaar vergelijken. Heb je een combinatieverzekering afgesloten? Dan wordt er door de verzekeraar een pakket aan diensten en producten aangeboden. Bovendien wordt er aan de nabestaanden een bepaald bedrag uitgekeerd. Met dit bedrag kunnen je nabestaanden jouw uitvaart deels zelf invullen.