uitvaartverzekering uitbetalen

Uitbetalen van uitvaartverzekering terwijl je nog leeft

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is de keuze van je leven. Over het algemeen eindigt de polis na het overlijden van een persoon. Vaak krijgt je dan ook pas na het overlijden het gewenste bedrag uitgekeerd. Toch kan het soms ook voorkomen dat je het bedrag al ontvangt, terwijl je nog leeft. Dit geldt wel slechts in enkele bijzondere situaties.

Wat houdt het eerder uitbetalen van uitvaartverzekering precies in?
Bij het eerder uitbetalen van een uitvaartverzekering wordt een deel van het verzekerde bedrag eerder uitgekeerd. Je krijgt dus als het ware een voorschot. Hier kan je helaas niet zomaar beroep op doen. Wanneer je in een bijzonder situatie verkeerd, is het vooralsnog niet vanzelfsprekend. Elke verzekeraar is verschillend en voordat je daadwerkelijk een uitvaartverzekering afsluit is het goed om de polisvoorwaarden goed door te lezen. Dit kun je overzichtelijk doen via uitvaartverzekering vergelijken.

Onder welke omstandigheden wordt het wél eerder uitgekeerd?
Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om het uitgekeerde bedrag als voorschot te ontvangen, wanneer er sprake is van een terminale ziekte. Dit ontvangen voorschot kan dan eventueel besteed worden om de laatste wensen in vervulling te laten gaan, zoals een prachtige reis met je dierbaren. Een andere mogelijkheid is om te voorzien in extra zorg. Indien jij je binnen deze situatie begeeft, is het nog niet per se vanzelfsprekend dat je een eerdere uitbetaling krijgt. Er zijn vooralsnog enkele voorwaarden waaraan je dient te voldoen.

Welke voorwaarden gelden er als ik mij binnen deze situatie verkeer?
Bij de meeste verzekeraars heeft je pas recht op dit voorschot indien de looptijd van de verzekering al een x-aantal jaar loopt. Bovendien geldt bij sommige verzekeraars de voorwaarde dat de verzekeringsnemer niet langer meer dan 3 maanden te leven heeft. Dit tijdsbestek kan per verzekeraar zeer uiteenlopen.

Wat kan ik doen als ik mij niet binnen deze situatie verkeer?
Mocht je nou niet binnen deze situaties verkeren, dan kun je eigenlijk alleen nog door het afkopen van je polis een bedrag eerder uitgekeerd krijgen. Het bedrag wat je dan uitbetaald krijgt is geen deel van het verzekerde bedrag, zoals bij de aanvraag van een eerdere uitbetaling het geval is. Het uitgekeerd bedrag wordt bij afkopen bepaalt aan de hand van de reeds betaalde premies van de afgelopen jaren. Dit uitgekeerde bedrag wordt ook wel de afkoopwaarde genoemd. Let hierbij wel op, dat wanneer je de verzekeraar afkoopt je niet langer meer verzekerd bent. Daar komt bij dat het afkopen niet altijd economisch gunstig wordt bevonden.

Samenvattend, kun je dus slechts in enkele bijzondere situaties recht hebben op een eerdere uitbetaling en deze voorwaarden per verzekeraar kunnen verschillen. Vergelijk de verzekeraars daarom altijd goed en probeer ook altijd te kijken naar de goedkoopste uitvaartverzekering met de meest passende voorwaarden voor jou.

Hoe kan een medium je helpen in moeilijke tijden?

Er zijn altijd momenten in het leven waarin we merken dat we het alleen niet meer aankunnen, we hebben hulp nodig. Deze hulp kan je krijgen van mediums. Maar wat is een medium precies en hoe kunnen zij jou helpen? Deze onderwerpen worden besproken in dit artikel.

Wat is een medium

Een medium is simpel gezegd iemand die kan communiceren met een overleden persoon. Het is dus een kanaal tussen het rijk van de geesten en onze wereld. Een medium probeert antwoorden te vinden door te communiceren met dit geestenrijk door bijvoorbeeld contact op te nemen met engelen. Een medium is dus iemand die een kracht bezit om informatie door te geven, wat dus ook wel gezien kan worden als een tussenpersoon; hij of zij vertaald het alleen voor mensen die dit contact niet kunnen leggen.

Naast een medium wordt er ook wel eens gesproken over een paragnost. In principe zijn dit twee begrippen die hetzelfde betekenen en dus door elkaar gebruikt worden. Toch is er, als we er dieper op ingaan wel een klein verschil. Een paragnost is een overkoepelend begrip dat staat voor een helderziende, een medium en een waarzegger. Een paragnost kan dus meerdere gavens bezitten.

Hoe helpt een medium jou?

In moeilijke tijden van overlijden worden de mensen vaak achtergelaten met vragen. Deze vragen zijn eigenlijk niet te beantwoorden zonder het te vragen aan de persoon die is overleden. Een medium kan dus helpen om deze vragen te beantwoorden. Zo kan een medium je helpen met het accepteren en het verwerken van de dood. Wil jij graag contact opnemen met een medium? Neem dan een kijkje op www.astroangels.nl.

Risicoverzekering voor overlijden, hoe werkt dat?

Een risicoverzekering voor overlijden is een verzekering die de financiële risico’s dekt ten gevolge van het overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering wordt meestal verplicht gesteld indien u een hypotheek afsluit voor de aankoop van een nieuwe woning. Deze verzekering geeft u zekerheid, aangezien u met het bedrag dat vrijkomt een eventuele schuld kunt aflossen. Hierdoor blijven uw nabestaanden niet met een grote financiële last achter. Er zijn verschillende soorten verzekeringen waar u uit kunt kiezen:

  1. Tijdelijk of Levenslang
  2. Vaste termijn
  3. Gelijkblijvende of dalende

Voordelen afsluiten verzekering

  • u lost de hypotheek af zodat uw partner in het huis kan blijven wonen
  • u lost een krediet af en uw nabestaanden blijven niet met een schuld achter
  • uw kinderen kunnen u ook na uw overlijden studeren
  • u vangt het wegvallen van een inkomen op

ORV of Overlijdensrisicoverzekering

ORV staat voor overlijdensrisicoverzekering. De termen ORV, Overlijdensrisicoverzekering en Levensverzekering worden regelmatig door elkaar heen gebruikt. Zij staan echter voor hetzelfde: een verzekering die uitkeert bij overlijden van degene op wiens leven de verzekering is afgesloten. De overlijdensrisicoverzekering is één van de meest afgesloten verzekeringen in Nederland. Natuurlijk kunt u ook een uitvaartverzekering afsluiten die de kosten van de uitvaart zelf dekken. Via vergelijkingswebsites als www.uitvaartverzekeringzoeken.nl kunt u dit snel een eenvoudig online doen. Een polis voor de uitvaart kost tussen de €5 en €20 per maand, afhankelijk van uw wensen.

Verplichte verzekering

Nagenoeg iedereen met een eigen huis en een hypotheek heeft een vaak verplichte overlijdensrisicoverzekering (tegelijkertijd met een inboedelverzekering en opstalverzekering). Het bedrag dat vrijkomt bij overlijden wordt gebruikt om de hypotheek op de eigen woning mee af te lossen. Met het vrijkomen van dit verzekerde bedrag wordt dan de hypotheekschuld verminderd, waardoor de nabestaanden lagere maandlasten krijgen. Dit is noodzakelijk indien door overlijden het inkomen van de kostwinner wegvalt. Ook in andere gevallen, waarin niet het inkomen van de kostwinner wegvalt kan het van belang zijn dat er geld vrijkomt bij overlijden. Er is bijvoorbeeld vaak geld nodig voor kinderopvang en of huishoudelijke hulp. Een van de betere verzekeraars voor een uitvaart in Nederland zijn Yarden en Monuta.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken op premie Omdat bijna alle voorwaarden van verzekeraars hetzelfde zijn, is het aan te bevelen de verzekeringen op premie te vergelijken. Zo bent u altijd verzekerd van de beste deal! Door gebruik te maken van online verzekering vergelijkers bent u altijd verzekerd van de laagste premie aangezien ze alle in nederland gevestigde verzekeraars op overlijdensrisicoverzekering vergelijken.

Welk grafmonument is geschikt voor jou?

Een grafmonument is niet iets waar je over na wil denken en vaak laten personen dit over aan de nabestaande. De keus is namelijk oneindig maar ook voor de nabestaande zijn dit geen leuke keuzes om te maken. De grafmonumenten zijn er namelijk in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Dus wil je je nabestaanden ontzien van deze moeilijke keuze? Dan kan je er altijd voor kiezen om zelf al een keuze te maken voor een grafmonument en deze te laten vastleggen.

Soorten grafmonumenten

Meestal bestaat een grafmonumenten uit twee delen, namelijk een liggend gedeelte en een staand gedeelte. Het staand gedeelte wordt ook wel grafsteen genoemd. Hier kan je een persoonlijke tekst schrijven in een grafsteen. Vaak wordt er op het grafsteen de tekst “ter herinnering” aan of ”ter ere van” geschreven. Het liggende gedeelte wordt ook het grafzerk genoemd. Dat is de plaat die het graf bedekt. Je kan er ook voor kiezen om de grafsteen liggend te plaatsen, dan wordt de grafsteen op het grafzerk geplaatst.

Natuursteen grafmonument

Natuursteen als grafmonument zijn er in verschillende soorten. Natuursteen wordt nog altijd het meest gebruikt als grafmonument. Graniet en marmer zijn de populairste natuurstenen die gekozen worden, omdat beide soorten erg sterk zijn en mooi blijven met weinig onderhoud.

Houten grafmonument

Hout geeft een warme uitstraling. Een houten grafmonument wordt gemaakt van teakhout maar ook van eiken, mahonie of kersen.

RVS grafmonument

Een RVS grafmonument heeft een strakke, moderne uitstraling en is ook goed bestand tegen bestand weer en wind.

begrafenisverzekering

Keuzevrijheid en dekking begrafenisverzekering

Bij het kiezen van een begrafenisverzekering heb je doorgaans veel opties om te kiezen. Maar dit is niet altijd zo, wanneer je bijvoorbeeld de naturaverzekering kiest dan worden alleen de kosten van de uitvaart vergoed, en verder niets. Kies je voor een kapitaalverzekering dan heb je meer keuzevrijheid, je kunt dan bijvoorbeeld zelf kiezen welke bloemist je kiest voor het rouwboeket.

Meer keuzevrijheid

Zoals hierboven al genoemd heb je bij een naturaverzekering geen keuzevrijheid, en wordt er ook maar weinig vergoed. In dit geval zal er dan een vast rouwboeket geleverd worden, dit wordt dan geregeld door de uitvaartverzorger. Maar het is ook mogelijk dat er een vast bedrag is gereserveerd voor het rouwboeket, waardoor je wel wat meer keuzevrijheid hebt. Check dit altijd goed na bij de verzekeringsmaatschappij.

Wil je meer keuzevrijheid, dan kun je beter de kapitaalverzekering afsluiten. Ook daarvoor is een bepaald bedrag gereserveerd, maar er is wel meer keuzevrijheid en budget aanwezig. Het volledige bedrag dat is opgebouwd bij dit type verzekering kan worden gebruikt voor de uitvaart, maar let wel op dat niet al het geld op gaat aan de bloemen.

Ritueelbegeleiding binnen de dekking?

Of ritueelbegeleiding gedekt wordt door de verzekeringsmaatschappij, is afhankelijk van het type polis dat je hebt. Bij een naturaverzekering wordt het in ieder geval niet vergoed, omdat ritueelbegeleiding bij een op maat gemaakte uitvaart valt. Bij een kapitaalverzekering wordt het bedrag dat is gereserveerd voor deze begeleiding uitgekeerd aan de nabestaande, en deze kan dan vrij worden besteed. Je kunt er ook voor kiezen om een naturaverzekering te nemen, en de ritueelbegeleiding zelf te betalen.

Je bent het natuurlijk niet verplicht om een dit soort begeleiding te nemen bij de uitvaart. Als je een uitvaart op maat laat maken, kun je er ook voor kiezen om de ritueelbegeleiding weg te laten en op kosten te besparen.

lezing voor begrafenis

Lezingen voor begrafenissen

Wanneer het tijd is om vaarwel te zeggen aan een vriend of familielid kun je gevraagd worden of je een lezing wilt doen tijdens de begrafenis. Het is een mooi manier om vaarwel te zeggen aan een dierbare voor de laatste keer. Het is vaak moeilijk om te doen wanneer je erg overstuur bent door het verlies. Maar als je denkt dat je het aankan om een speciaal gedicht of Bijbelvers voor te lezen, dan moet je het doen als eerbetoon aan je dierbare.

Één van de moeilijkste dingen aan deze opgave is het beslissen wat je wilt voorlezen. Het internet kan je helpen om de juiste keuze te maken. Er zijn zelfs websites die je kan helpen om de juiste Bijbelvers te kiezen. Je hoeft slechts te zoeken naar lezingen voor begrafenissen en er zullen verschillende keuzes zijn.

Het uitvaartcentrum kan je wellicht helpen met voorbeelden van gedichten of verzen die mensen vaak gebruiken voor lezingen op een begrafenis. Je kunt een gedicht of vers kiezen, of zelf iets maken dat je wilt voorlezen. Soms is het gedenkwaardig om een combinatie van begrafenisgedichten, geschriften en je eigen gedachtes te hebben. Mensen stellen het op prijs het perspectief van de spreker te zien.

Wanneer je opstaat om naar het podium te gaan, neem dan de tijd voor je lezing. Je moet er niet snel of gehaast doorheen. En denk eraan om te blijven ademen. Je kunt er ook voor zorgen dat er zakdoekjes op het podium zijn in het geval dat je denkt dat je ze nodig hebt. Het is prima om emotioneel te zijn, zolang je je kalmte kan bewaren.