Uncategorized

Risicoverzekering voor overlijden, hoe werkt dat?

Een risicoverzekering voor overlijden is een verzekering die de financiële risico’s dekt ten gevolge van het overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering wordt meestal verplicht gesteld indien u een hypotheek afsluit voor de aankoop van een nieuwe woning. Deze verzekering geeft u zekerheid, aangezien u met het bedrag dat vrijkomt een eventuele schuld kunt aflossen. Hierdoor blijven uw nabestaanden niet met een grote financiële last achter. Er zijn verschillende soorten verzekeringen waar u uit kunt kiezen:

  1. Tijdelijk of Levenslang
  2. Vaste termijn
  3. Gelijkblijvende of dalende

Voordelen afsluiten verzekering

  • u lost de hypotheek af zodat uw partner in het huis kan blijven wonen
  • u lost een krediet af en uw nabestaanden blijven niet met een schuld achter
  • uw kinderen kunnen u ook na uw overlijden studeren
  • u vangt het wegvallen van een inkomen op

ORV of Overlijdensrisicoverzekering

ORV staat voor overlijdensrisicoverzekering. De termen ORV, Overlijdensrisicoverzekering en Levensverzekering worden regelmatig door elkaar heen gebruikt. Zij staan echter voor hetzelfde: een verzekering die uitkeert bij overlijden van degene op wiens leven de verzekering is afgesloten. De overlijdensrisicoverzekering is één van de meest afgesloten verzekeringen in Nederland. Natuurlijk kunt u ook een uitvaartverzekering afsluiten die de kosten van de uitvaart zelf dekken. Via vergelijkingswebsites als www.uitvaartverzekeringzoeken.nl kunt u dit snel een eenvoudig online doen. Een polis voor de uitvaart kost tussen de €5 en €20 per maand, afhankelijk van uw wensen.

Verplichte verzekering

Nagenoeg iedereen met een eigen huis en een hypotheek heeft een vaak verplichte overlijdensrisicoverzekering (tegelijkertijd met een inboedelverzekering en opstalverzekering). Het bedrag dat vrijkomt bij overlijden wordt gebruikt om de hypotheek op de eigen woning mee af te lossen. Met het vrijkomen van dit verzekerde bedrag wordt dan de hypotheekschuld verminderd, waardoor de nabestaanden lagere maandlasten krijgen. Dit is noodzakelijk indien door overlijden het inkomen van de kostwinner wegvalt. Ook in andere gevallen, waarin niet het inkomen van de kostwinner wegvalt kan het van belang zijn dat er geld vrijkomt bij overlijden. Er is bijvoorbeeld vaak geld nodig voor kinderopvang en of huishoudelijke hulp. Een van de betere verzekeraars voor een uitvaart in Nederland zijn Yarden en Monuta.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken op premie Omdat bijna alle voorwaarden van verzekeraars hetzelfde zijn, is het aan te bevelen de verzekeringen op premie te vergelijken. Zo bent u altijd verzekerd van de beste deal! Door gebruik te maken van online verzekering vergelijkers bent u altijd verzekerd van de laagste premie aangezien ze alle in nederland gevestigde verzekeraars op overlijdensrisicoverzekering vergelijken.