Uncategorized

Welk grafmonument is geschikt voor jou?

Een grafmonument is niet iets waar je over na wil denken en vaak laten personen dit over aan de nabestaande. De keus is namelijk oneindig maar ook voor de nabestaande zijn dit geen leuke keuzes om te maken. De grafmonumenten zijn er namelijk in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Dus wil je je nabestaanden ontzien van deze moeilijke keuze? Dan kan je er altijd voor kiezen om zelf al een keuze te maken voor een grafmonument en deze te laten vastleggen.

Soorten grafmonumenten

Meestal bestaat een grafmonumenten uit twee delen, namelijk een liggend gedeelte en een staand gedeelte. Het staand gedeelte wordt ook wel grafsteen genoemd. Hier kan je een persoonlijke tekst schrijven in een grafsteen. Vaak wordt er op het grafsteen de tekst “ter herinnering” aan of ”ter ere van” geschreven. Het liggende gedeelte wordt ook het grafzerk genoemd. Dat is de plaat die het graf bedekt. Je kan er ook voor kiezen om de grafsteen liggend te plaatsen, dan wordt de grafsteen op het grafzerk geplaatst.

Natuursteen grafmonument

Natuursteen als grafmonument zijn er in verschillende soorten. Natuursteen wordt nog altijd het meest gebruikt als grafmonument. Graniet en marmer zijn de populairste natuurstenen die gekozen worden, omdat beide soorten erg sterk zijn en mooi blijven met weinig onderhoud.

Houten grafmonument

Hout geeft een warme uitstraling. Een houten grafmonument wordt gemaakt van teakhout maar ook van eiken, mahonie of kersen.

RVS grafmonument

Een RVS grafmonument heeft een strakke, moderne uitstraling en is ook goed bestand tegen bestand weer en wind.